/ Przepisy / Drożdżówka sypana

Opis przygotowania

Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, mleko, m±kę i sól. Zostawić na około 3 godziny.

Zrobić kruszonkę. Zimne masło wysiekać z m±k± i cukrem. Zagnie¶ć, po czym zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce.

Cało¶ć dokładnie wymieszać. Wylać na blachę natłuszczon± masłem. Ułożyć połówki ¶liwek (skórk± do dołu) i posypać kruszonk±.

Piec w temp. 200 st. C przez około 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 140
Ewa gotuje - odc. nr 140

Tym razem danie kuchni regionalnej - babka ziemniaczana na żeberkach wieprzowych....

 

Podobne przepisy

Serownik-murzynek

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem d ...

Bułeczki z dyni±

Mocno pomarańczowe;-)

Jabłka zapiekane z sosem waniliowym

Jabłka umyć, wydr±żyć gniazda nasienne. Naci±ć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Wróć do listy przepisów