Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.
Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...
Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Na słodko i na słono!