/ Przepisy / Tort angielski

Opis przygotowania

Owoce sparzyć i odcedzić (powinny być suche), pokroić lub przepuścić przez maszynkę o grubych oczkach. Biszkopty zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach.

Z jajek i cukru utrzeć kogel-mogel. Cały czas miksując dodać masło, zagęścić mączką biszkoptową. Wrzucić owoce, dolać rum. Dokładnie wymieszać.

Na andrucie rozprowadzić masę (warstwa powinna mieć 1,2 - 1,5 cm grubości). Przykryć drugim waflem. Przycisnąć, żeby się sklepiło (przydatna jest duża deska lub kilka książek).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 181
Ewa gotuje - odc. nr 181

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...

 

Podobne przepisy

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Drożdżówki z serem

Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...

Sernik makowy

Lub jak kto woli makowiec serowy...

Wróć do listy przepisów