Całe mandarynki (ze skórką) zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 minut, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5 szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć.
Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.
Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem wyśmienity kurczak po chińsku z makaronem ryżowym. A na deser...
Na oleju rzepakowym!
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...