/ Przepisy / Kalafior marynowany

Opis przygotowania

Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.

Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.

Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 431
Ewa gotuje - odc. nr 431

Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Zalewajka z maślanką

Na leśnych, suszonych grzybach;-)

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Wróć do listy przepisów