Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę posiekać. Kapustę i cebulę włożyć do miski, wlać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.
Śmietanę połączyć z dżemem, dodać melisę i brzoskwinie, wlać na kapustę i delikatnie wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...
Nazywana też sałatką polską;-)
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...
Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...