/ Przepisy / Sałatka z karpiem

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i posiekaną papryczką chili. Rybę obrać ze skóry, podzielić na kawałki i wyjąć ości. Wszystko połączyć ze sobą.

Na talerzu rozłożyć rukolę i roszponkę. Nałożyć ziemniaki z rybą i majonezem. Można udekorować szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 222
Ewa gotuje - odc. nr 222

Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bezą i p...

 

Podobne przepisy

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Karp na zielono

Ryba w warzywnym sosie!

Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami i szpinakiem;-)

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Wróć do listy przepisów