Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.
Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
Na płatkach owsianych;-)