/ Przepisy / Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Opis przygotowania

Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.

Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.

Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 487
Ewa gotuje - odc. nr 487

Oryginalne włoskie pesto powstaje na bazie orzeszków piniowych oraz bazylii,...

 

Podobne przepisy

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Sałata z sosem jogurtowym

Świetna do potraw z rusztu!

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Wróć do listy przepisów