/ Przepisy / Pasta z cieciorki

Opis przygotowania

Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę chili. Dolać olej sezamowy i sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki lub kolendrą.

Podawać z pieczywem (różne rodzaje) oraz jako dip do warzyw.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 88
Ewa gotuje - odc. nr 88

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...

 

Podobne przepisy

Śledzie w occie

Z solanki...

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Sos tzatziki

Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Wróć do listy przepisów