/ Przepisy / Bułeczki maślane

Opis przygotowania

Do naczynia wkruszyć drożdże, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, wlać 125 ml mleka. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia.

Dolać roztopione masło, dodać przesianą mąkę, resztę mleka i sól. Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.
Uformować bułeczki, ułożyć na blasze. Wierzch posmarować białkiem, posypać czarnuszką. Piec przez 25 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 158
Ewa gotuje - odc. nr 158

Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...

 

Podobne przepisy

Tarta ze szpinakiem

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...

Smoothie

Mrożone truskawki wrzucić do miksera...

Omlet kokosowy z truskawkami

Słodkie śniadanie;-)

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Wróć do listy przepisów