Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...
Czeski frykas...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...