Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek. Zmielić. Posolić, dorzucić rukolę i bazylię. Zmiksować. Wlać oliwę i wymieszać na wolnych obrotach.
Jeśli pesto chcemy dłużej przechowywać, trzeba przełożyć je do zamykanego naczynia, zalać oliwą, przykryć i włożyć do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, ...
Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Kapustę kiszoną odcedzić. Przesi ...