Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. Do masy wmieszać mąkę ziemniaczaną, mielone cynamon i goździki, sól i proszek do pieczenia.
Do ciasta dodać zmielone migdały (bez skórki) i drobno zmieloną marchewkę. Cały czas mieszając dolać Kirschwasser. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do ciasta. Przelać do okrągłej formy (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą) i piec 50 minut w temp. 180 st. C.
Upieczone i wystudzone ciasto posmarować cienką warstwą konfitury z moreli. Udekorować marcepanowymi marchewkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem pani Ewa przygotuję jedną ze sztandarowych potraw kuchni chińskiej:...
Obowiązkowa na wielkanocnym stole!
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...