/ Przepisy / Curry z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Dodać posiekany czosnek i pastę curry. Smażyć przez chwilę. Wlać mleczko kokosowe. Zagotować. Dorzucić pokrojony imbir i papryczkę oraz liście kaffiru. Wlać sos sojowy. Wymieszać. Przykryć i dusić tak długo, aż mięso zmięknie.

Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę plastry ananasa. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną kolendrę.

Podawać z ryżem oraz surówką z kapusty kiszonej i marchewki (kapusta, marchewka, sól, pieprz, oliwa).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 287
Ewa gotuje - odc. nr 287

Ponieważ sezon dyniowy w pełni, dyni nie może zabraknąć w „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Łosoś w musztardzie

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Wróć do listy przepisów