Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować. Dodać pokrojone migdały i namoczoną wcześniej żurawinę. Posłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olwę (można też wycisnąć odrobinę soku z cytryny).
Śledzie namoczyć w mleku, po kilku godzinach pokroić na kawałki. Układać ciasno w słoiku, przekładać sosem śliwkowym.
Odstawić na kilka dni, by się przegryzły.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem potrawy inspirowane kuchnią szwedzką - stąd na początku programu...
Składniki zmiksować lub wycisnąć...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Kapustę kiszoną odcedzić. Przesi ...
Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!