/ Przepisy / Sałatka chińska

Opis przygotowania

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) poszarpać na duże kawałki.

W woku rozgrzać 2-3 łyżki oleju ryżowego (może być arachidowy), wrzucić drobno pokrojoną chili. Jak się lekko podsmaży, dodać kapustę.

Przesmażyć, zalać sosem sojowym i podgrzewać jeszcze chwilkę (liście powinny być jędrne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 34
Ewa gotuje - odc. nr 34

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przygotuje kurczaka z...

 

Podobne przepisy

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Austriacka sałatka z ziemniaków

Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...

Sałatka z pesto

Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...

Sałatka z pomidorów

Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...

Wróć do listy przepisów