/ Przepisy / Zupa z Jasia

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować, dodając domową mieszankę przypraw, roztarty w dłoniach majeranek oraz suszone śliwki.

Gdy „Jaś” zmięknie, wyjąć część fasoli – posłuży jako dodatek do zupy. Zawartość garnka zmiksować. Zagęścić serkiem mascarpone i jeszcze raz zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z odłożonym wcześniej „Jasiem”. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 210
Ewa gotuje - odc. nr 210

W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonałą zupę z… Jasia. Na...

 

Podobne przepisy

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Wróć do listy przepisów