/ Przepisy / Sałatka jajeczna z ogórkiem

Opis przygotowania

Zacząć od marynaty. Do miseczki wycisnąć sok z limonki. Dodać ocet ryżowy. Posolić i posłodzić.

Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do zaprawy, wymieszać i odstawić na kilka minut.

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Przełożyć do dużej miski i rozgnieść widelcem. Dodać posiekany szczypiorek, majonez i zamarynowane ogórki (bez marynaty). Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać sezam.

Podawać z roszponką i pieczywem. Można udekorować limonką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 505
Ewa gotuje - odc. nr 505

W sobotę przed Niedzielą Palmową warto pomyśleć o potrawach, które urozmaicą...

 

Podobne przepisy

Sałatka z domowym winegretem

Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Sałatka z sosem winegret na miodzie

Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić sol ...

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Wróć do listy przepisów