Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na maśle. Dodać pomidory (lub pastę pomidorową). Przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić, aż powstanie zawiesisty sos.
Filety z karmazyna (lub innej morskiej ryby) przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i z jednej strony posmarować sosem. Oprószyć posiekaną bazylią lub natką pietruszki, zwinąć w roladki i obwiązać nicią kuchenną lub „paseczkami” wyciętymi z pora.
Ugotować na parze (15-20 minut, do wody dodać 1 liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego) lub udusić na patelni.
Podawać z białym pieczywem i pokrojonym na kawałki pomidorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz po raz kolejny zaprosi do swojej kuchni Natalię Podymę, 9-letnią...
Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Schroniskowy klasyk, ale z białą kiełbasą!