/ Przepisy / Pasta z bakłażana

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z pastą sezamową, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny i jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować miętą. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, ogórkiem itp.).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Wróć do listy przepisów