/ Przepisy

Gulasz zapiekany

W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...

Sandacz na makaronie z cukinii

Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1  1/2  cm. Ugotowa ...

Risotto z prawdziwkami

Kuchnia włoska dla wegetarian!

Grillowane sakiewki z kurczakiem

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...

Kaszanka z rusztu inaczej

Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Żeberka w coli z rusztu

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...

Roladki z farszem marchewkowym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...

Indyk z rodzynkami i rozmarynem

Rodzynki zalać białym winem lub wodą. Odstawić, by napęczniały. Solidny kawał indycze ...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Schab w warzywach

W lekko azjatyckim stylu...

Mielone z rusztu z suszoną śliwką

Zawinięte w plastry boczku;-)

Filet z indyka i karkówka z rusztu

W marynacie jogurtowej i winnej...

Łosoś z grilla

Rybka lubi na ruszt!

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Tortilla de patatas

W hiszpańskim stylu;-)

Przekładaniec świąteczny

Zapiekanka z kurczaka;-)

Knedle w sosie wiśniowym

Kluseczki z sera i grysiku;-)

Golonka w kapuście

Przysmak z Oktoberfest!

Gęsie nóżki

Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...

Łosoś w bekonie z selerowym sosem

W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Karkówka z kapustą i ananasem

Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!

Chili con carne

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...

Roladki z kurczaka

Rosół podgrzać w rondelku, dodać masło i podgrzewać do chwili, aż tłuszcz się rozpuśc ...

Lasagne bolognese

Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...

Spaghetti bolognese

Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...

Polędwiczki w sosie pomarańczowym

Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Gulasz z indyczych wątróbek

Ragout z podrobów!

Papryka faszerowana fetą

Dla wegetarian;-)

Pstrąg z rusztu

Z pomarańczą;-)

Knedle z morelami

Marillenknödel!

Jagnięcina i karkówka z grilla

Solidna porcja mięsiwa...

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...

Indyk w rozmarynie

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...

poprzednia| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | następna